“Technologie en data science hebben een positief effect op duurzaamheid binnen het Waterschap.”

Delen:
Het Akkodis verhaal van Sander begint twee jaar geleden. Na het behalen van zijn master Econometrie wordt hij benaderd door de Akkodis Academy. Direct na de eerste ontmoeting begint het balletje te rollen en is hij nu aan de slag als junior data engineer bij het Waterschap Aa en Maas.

Sander volgt in combinatie met andere Waterschappen een intensief opleidingstraject met focus op data science.

Kun je meer vertellen over jouw huidige rol als junior data engineer?

Als junior data engineer in de regio Oost-Brabant houd ik mij bezig met data stromen en het automatiseren van modellen. Daar haal ik vervolgens bruikbare informatie voor bijvoorbeeld vervuilingspieken op de zuiveringen. In het begin was het even zoeken maar met behulp van dashboards en het data lab kreeg ik steeds meer inzichten.

Wat is het effect van technologie en data science op duurzaamheid?

Technologie en data science hebben een positief effect op duurzaamheid binnen het Waterschap. Denk aan water dat op een energiezuinige manier wordt schoongemaakt. Door het inzetten van slimmere data zorgen we samen voor verbeteringen in de watersector.

Vertel eens Sander, waar krijg jij energie van?

Als we samen met het team problemen oplossen waardoor het Waterschap beter werkt, denk bijvoorbeeld aan het verminderen van kosten. Ik wil graag de wereld een stukje beter maken. Het meest interessant vind ik dat wij ervoor kunnen zorgen dat collega’s meer zelfvoorzienend worden. Dat ze zelf dashboard kunnen maken om inzichten te verzamelen.

Tot slot, ben je blij dat je destijds voor Akkodis hebt gekozen?

Het contact met Akkodis verloopt zeer prettig en ik krijg goede begeleiding. Voor mij voelt het traineeship van Akkodis ook als een vangnet waar je altijd op terug kan vallen. Als ik bijvoorbeeld met bepaalde vragen zit zijn ze altijd bereid om te luisteren en te helpen. Het intensieve opleidingstraject bestaat uit meerdere Waterschappen gericht op data science en data engineering. Het is super leuk maar zeer intensief, de drie dagen zitten vol en daarnaast werk je ook mee.

Ben jij onze held van morgen?

Of je nu je hele carrière al voor jezelf hebt uitgestippeld, of juist nog op zoek bent naar wat je wilt:
ons doel is samen met jou te onderzoeken wat bij jou past.