Spring Professional biedt antwoord op toenemende vraag naar RPA-kennis

Delen:

Eerste Robotic Process Automation traineeship in Nederland van start

Leusden, 19 September 2019 – In steeds meer organisaties worden virtuele medewerkers ingezet om administratieve taken uit te voeren. Vanwege de toenemende vraag naar kennis op dit gebied, heeft Spring Professional in samenwerking met MvR & Partners een Robotic Process Automation (RPA) traineeship geïntroduceerd. Dit traineeship is de eerste in zijn soort in Nederland en sluit aan bij de visie van Spring Professional om de toekomst van werk te helpen vormgeven.

Voor Spring Professional, gespecialiseerd in de werving en ontwikkeling van jong talent, is het besluit om dit RPA-traineeship te ontwikkelen dan ook een logische stap geweest. “We kennen de markt, begrijpen wat de behoefte van onze klanten is en zijn in staat om ook binnen deze geheel nieuwe technische categorie daarop in te spelen”, aldus Pascal Alberts, Directeur van Spring Professional.

In een concurrerende markt waarin een tekort aan gekwalificeerd personeel is, zijn bedrijven gedwongen om hun talent effectiever inzetten. Zo investeren overheidsorganisaties als de gemeente Rotterdam volop in RPA. Robert Mekking, partner bij MvR & Partners en één van de initiatiefnemers van het programma bevestigt deze trend: “we zien in de markt een sterke toename van het aantal klanten dat virtuele medewerkers (ook wel RPA of softbots genoemd) inzet in administratieve processen. Tegelijkertijd willen onze klanten de expertise in huis hebben voor het bouwen en beheren van softbots. De beschikbaarheid van geschoold personeel is daarbij essentieel en hierin spelen de Spring Young Professional trainees een belangrijke rol. Omdat de technologie nieuw is, zijn goede mensen lastig te vinden en is zelf opleiden een must”.

“Een virtuele collega is straks heel gewoon”

Alberts: “Ook al maakt in Nederland op dit moment minder dan 10% van de bedrijven gebruik van technologische oplossingen als RPA en AI, de uitgaven voor RPA-software zullen de komende jaren alleen maar drastisch toenemen. De voorspelling is dat binnen twee jaar 40% van de grote ondernemingen RPA-software inzet. De vraag naar RPA-kennis neemt exponentieel toe en het potentieel is dan ook enorm. Een virtuele collega is straks heel gewoon.”

Alberts vervolgt: “vrijwel al onze klanten willen hun processen slimmer inrichten zodat werknemers zich meer kunnen richten op de kwaliteit. Zij komen bij ons met de vraag of wij kunnen helpen bij het automatiseren van hun werkprocessen. Met dit traineeship kunnen wij onze Young Professionals klaarstomen als RPA-specialist voor de (toekomstige) behoeften van onze klanten.”

Over de vakopleiding

De Young Professionals die de strenge selectie doorkomen, starten met hun opleiding in UiPath, softwareleider in Robotic Process Automation (RPA). Na een succesvolle certificering krijgen ze de kans om tijdens het twee jaar durende traineeship bij een klant hun opgedane kennis en ervaring toe te passen in de praktijk. Tijdens hun opleiding krijgen de Young Professionals een persoonlijk ontwikkelingsplan en aanvullende vakopleidingen over uiteenlopende onderwerpen als RPA, LEAN, Scrum Agile, IT- en Cloudstrategie. Deze combinatie stelt kandidaten in staat om binnen zeer korte tijd processen te optimaliseren, softbots te bouwen en deze te beheren. De eerste Young Professionals gaan in november aan de slag bij MvR & Partners en enkele grote Nederlandse gemeenten.

Ben jij onze held van morgen?

Of je nu je hele carrière al voor jezelf hebt uitgestippeld, of juist nog op zoek bent naar wat je wilt:
ons doel is samen met jou te onderzoeken wat bij jou past.