Alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling op je werk? Het kan!

Delen:

Groeien, bloeien en gaan! Het in theorie geleerde zo snel mogelijk in de praktijk brengen wordt steeds belangrijker voor jonge talenten. Zij zijn op zoek naar een uitdagende en inspirerende werkplek, die hen voldoende prikkels biedt om elke dag weer energie uit je werk te halen. Een traineeship is dé manier om een kijkje in de keuken te nemen bij verschillende organisaties en ook nog eens de nodige werkervaring op te doen. Zo sprak Justin, Accountmanager bij Spring Professional, met Kenneth (24) die momenteel een traineeship loopt bij de gemeente Vlissingen als planeconoom.

De drive om snel door te groeien

Na zijn afstuderen zat Kenneth in dubio over wat hij wilde doen: doorstuderen of werken? Al snel viel studeren af omdat hij liever relevante werkervaring wilde opdoen, maar ook wilde investeren in zijn persoonlijke ontwikkeling. Deze kans heeft hij gecreëerd binnen de gemeente Vlissingen.

Net als Kenneth hebben veel jonge talenten de drive om snel door te groeien binnen een organisatie. Spring Professional is gespecialiseerd in dit soort vraagstukken en begrijpt jong talent als geen ander. De markt is constant in beweging. De stelling dat het goed is jarenlang bij dezelfde werkgever te werken, is volgens onze nieuwe talenten ietwat achterhaald. Zij zijn loyaal, hebben voldoende capaciteit, maar willen hun comfortzone constant verbreden. En, geef ze eens ongelijk!

“Binnen de overheid kom je vaak in aanraking met een bureaucratische werkwijze”, aldus Kenneth. “Als planeconoom is het noodzakelijk om, voordat je tot besluitvorming overgaat, eerst met verschillende partijen in gesprek te gaan. Dit verschilt per gemeente, van wethouders tot colleges van besturen.” Ondanks deze onbekende manier van werken vond Kenneth snel zijn draai binnen de gemeente Vlissingen. Een rustige werksfeer zonder enige spanning met af en toe een vrijmibo!

Traineeship met op maat ontwikkeltraject

Naast de professionele drive bekommeren jonge talenten zich ook om hun persoonlijke ontwikkeling. Het is dan ook van belang dat hier tijdens een traineeship aandacht aan wordt besteed. Spring Professional zorgt hiervoor en begrijpt als geen ander dat het nogal wat gevraagd is van een starter op de markt om zijn studentenleven achter zich te laten en volop aan het werk te gaan. Dit is dan ook één van de redenen waarom Spring Professional fors investeert in een op maat gemaakt ontwikkeltraject. Tijdens dit traject ga je in een kleine, hechte groep hard aan de slag te om van alles over jezelf en je medetrainees te leren. Een intense, maar onvergetelijke ervaring waarin je alle tools meekrijgt om vol zelfvertrouwen aan het werk te gaan!

Ben jij onze held van morgen?

Of je nu je hele carrière al voor jezelf hebt uitgestippeld, of juist nog op zoek bent naar wat je wilt:
ons doel is samen met jou te onderzoeken wat bij jou past.