Goede voornemens

Delen:

Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen, toch? Ieder jaar weer lijkt het alsof er op 1 januari een startschot wordt gegeven om het roer om te gooien. Natuurlijk is het goed om eens goed na te denken over zaken anders en beter te doen, maar hebben we hier nou echt het nieuwe jaar voor nodig?! Iedere dag is een kans om beter te worden in je werk, jouw persoonlijke ontwikkeling een boost te geven of misschien wel een nieuw pad in te slaan. De vraag is dus wát je anders en beter wil doen, wat je hiervoor nodig hebt en hoe je die mindset vasthoudt, ongeacht welke dag van het jaar het is.

1. Vergelijk je eigen kunnen met je doelen op vaste momenten in het jaar

Dus, waarom één keer in het jaar jouw persoonlijke doelen uitspreken, als de kans zo groot is dat je deze niet meer kan monitoren? Het is niet meer dan logisch dat jij na een heerlijke zomervakantie niet meer weer wat je met jezelf had afgesproken op 1 januari.

Plan dus niet alleen vaste momenten met collega’s of leidinggevende, plan ook vooral vaste momenten met jezelf om te bekijken of je nog op de goede weg bent. Wat andere mensen van je vinden is interessant en kan zeer leerzaam zijn, maar uiteindelijk is het jouw doel en gaat het er om dat jij stilstaat bij hetgeen dat jij wil en nodig hebt.

2. Zie feedback als een cadeau

Over andere mensen gesproken… Mensen die de moeite nemen om jou te laten weten waar je goed in bent en wat er beter kan, geven je een cadeau. Iedere keer dat je feedback krijgt, kan je jezelf afvragen waar jij in kan groeien om zo je eigen ontwikkeling te versnellen. En soms kan je uit die feedback opmaken dat je misschien beter bent in iets heel anders en is dat het startpunt om te gaan zoeken naar een nieuwe toffe baan.

3. Zet geluk op je lijstje

Vraag je niet alleen af wat er anders en beter kan, maar ook waar je het meeste plezier in hebt en energie uit haalt. Geluk vergeten we nog wel eens op het lijstje te zetten in een professionele carrière. Soms heb je talent voor dingen die je niet per se leuk vindt. Het kan dan moeilijk zijn om tóch voor een ander pad te kiezen. Daarom is begrijpen wat jou diep van binnen motiveert zo belangrijk.

Wil jij het roer ook omgooien, maar heb je geen idee waar te beginnen? Neem eens contact met ons op. Dit mag natuurlijk op elk moment van het jaar!

Ben jij onze held van morgen?

Of je nu je hele carrière al voor jezelf hebt uitgestippeld, of juist nog op zoek bent naar wat je wilt:
ons doel is samen met jou te onderzoeken wat bij jou past.