Het traineeship verandermanagement; hoe verloopt de reis?

Delen:

“A new way of thinking” en daarmee ook een nieuwe manier van werken, oftewel PERFORM, zoals we dat binnen onze organisatie noemen. We moeten namelijk niet harder, maar slimmer werken om efficiëntieslagen te kunnen maken. Dat klinkt in theorie natuurlijk fantastisch, maar hoe rol je dit uit binnen de organisatie?

Hiervoor hebben we een traineeship opgetuigd waar de vier verandermanagementtrainees deze taak, samen met hun team, op zich nemen. De dames van het PERFORM team zijn nu zo’n vier maanden op reis door het hele land om deze nieuwe manier van denken en werken binnen de Adecco Group op de verschillende vestigingen te implementeren.

PERFORM uitrollen binnen Adecco is een flinke klus die er, als je het succesvol doet, voor zorgt dat iedereen het beste uit zichzelf en uit zijn werk haalt en daarmee het verschil kan maken binnen onze organisatie. Er wordt dan ook veel van de trainees verwacht en dat doet wat met een mens. “Bij dit avontuur heb ik aan de ene kant mijn Adecco collega’s die mij uitdagen en sturen, en aan de andere kant de coaching vanuit Spring die mij tot waardevolle inzichten brengt. Samen met mijn mede-trainees maak ik veel mee in een korte tijd, dat schept een band”, aldus Sanne Hoekstra, trainee verandermanagement.

PERFORM is een aanpak die zorgt voor gedragsverandering om de prestaties te verbeteren. Dat we dit ook van de trainees verwachten, is niet zo gek. Zij dragen veel verantwoordelijkheid en een hoge mate van eigenaarschap dat gepaard gaat met veel eigen initiatief in het kader van hun eigen groeimogelijkheden.

Met PERFORM kun je stappen zetten in je eigen ontwikkeling

Trainees worden bij Spring continu getriggerd om hun beste beentje voor te zetten. De gedachte achter een traineeship is namelijk dat er een ontwikkeling plaatsvindt die vanuit je eigen kracht komt. Als je van uitdaging houdt, kun je het bij Spring dan ook gek maken als je zelf wilt. Met PERFORM krijg je alle ruimte om nieuwe ideeën aan te dragen en leer je bijvoorbeeld heel bewust hoe je met verschillende stakeholders om moet gaan,

Hermke Meijerink, ook één van verandermanagementtrainees, vertelt dat zij lang heeft getwijfeld over de keuze om als trainee aan de slag te gaan. Ze blikt terug over de afgelopen maanden en geeft aan dat ze geen moment spijt heeft gehad. Op dit moment kijkt zij nog mee met een collega, maar vanaf dit jaar is zij in de lead! “Iedereen staat open voor nieuwe ideeën, maar hier moet je dan wel zelf initiatief in nemen”.

Mede trainee Esther van Gink vindt de betrokkenheid van de Talent Aquisition Specialist erg fijn. “Zij is inhoudelijk goed op de hoogte van het traineeship. Het wordt niet mooier gemaakt dan het is en de geschepte verwachtingen worden waargemaakt”.

Begeleiding op persoonlijk en vakinhoudelijk gebied

Wat zo tof is aan dit traineeship is dat de verschillende labels vanuit onze Adecco Group nauw samenwerken om dit tot een succes te maken. Vanuit Spring en Adecco wordt de begeleiding en ondersteuning geboden op zowel persoonlijk als vakinhoudelijk gebied. De kennis en kunde die zij vanuit dit traject opdoen, wordt gelijk in de praktijk gebracht door dé LEAN manier van werken binnen de overige organisaties binnen de groep implementeren.

De reis is nog lang niet afgesloten, dus stay tuned, want er gaan mooie dingen gebeuren…

Ben jij onze held van morgen?

Of je nu je hele carrière al voor jezelf hebt uitgestippeld, of juist nog op zoek bent naar wat je wilt:
ons doel is samen met jou te onderzoeken wat bij jou past.