Het nut van on- én offline netwerken

Delen:

Dat netwerken belangrijk is tijdens je carrière, is waarschijnlijk geen nieuws. Maar wat is het nut van netwerkborrels als je een LinkedIn profiel hebt? En waarom zou je een online cv bijhouden als je je netwerk regelmatig tegenkomt? Het antwoord is simpel: als je online goed vindbaar bent én je gezicht laat zien, is de kans het grootst dat mensen aan jou denken op het moment dat er een vacature vrijkomt.

Mocht dat je nog niet overtuigen, dan zetten we hier de voordelen van online en offline netwerken voor je op een rij.

Waarom zou je offline netwerken?

De netwerkborrel of bijeenkomst rondom een thema lijkt misschien achterhaald nu er zoveel manieren zijn om online connected te blijven met (oud)collega’s en vakgenoten, maar dat is het niet. Als je mensen tegenkomt op een congres of tijdens een symposium, heb je meer tijd om met elkaar te praten over wat je boeit en waar je naartoe zou willen in je carrière. Bovendien heb je de tijd om te luisteren naar anderen. Misschien komt er in jouw team opeens een plek vrij en weet je wie jouw ideale nieuwe collega kan zijn. Elkaar zien en spreken geeft de ruimte om de connectie te verdiepen. En vooral ook om elkaar te leren kennen buiten de drukte van de dagelijkse werkdag.

Wat is het nut van online netwerken?

Je kwam iemand tegen op een evenement en je hebt elkaar de hand geschud, even gepraat en misschien kaartjes uitgewisseld. Je dacht nog: ‘Ik moet deze gegevens even opslaan in mijn telefoon’. Een tijd later komt er een vacature voorbij waar diegene bij past, maar je bent ondertussen het kaartje kwijt en je weet niet meer precies hoe die persoon heet. Dit is zo’n moment waarop het fijn was geweest als je elkaar even had gevonden op LinkedIn. Door online met elkaar in contact te blijven, blijf je én makkelijker op iemands netvlies én je hebt al je contacten bij de hand. Zo vind jij hen en zij jou.

Kortom, vindbaar zijn is belangrijk. Zo kunnen mensen snel een vacature aan je doorspelen of je uitnodigen voor een evenement. Wie weet waar je door je netwerk in je carrière allemaal nog belandt…

Ben jij onze held van morgen?

Of je nu je hele carrière al voor jezelf hebt uitgestippeld, of juist nog op zoek bent naar wat je wilt:
ons doel is samen met jou te onderzoeken wat bij jou past.