‘Akkodis Academy keek anders naar mij en nu kijk ik anders naar mijn carrière’

Delen:

Anike heeft een bachelor taalwetenschappen en een master Nederlands maar wilde niet voor de klas. Ze solliciteerde veel, maar werd steeds afgewezen. Het leverde een deuk in haar zelfvertrouwen op totdat Akkodis Academy haar anders benaderde. ‘Akkodis Academy keek naar mij als persoon wat ik kan en wat ik niet kan en niet zozeer naar wat ik gestudeerd heb.’

‘Naar aanleiding van de gesprekken met Akkodis Academy ging ik nadenken over een carrière binnen het Informatiemanagement. Al snel sprak het idee me aan. Procesmatig denken en de mensenkant van systemen vind ik interessant: waar vallen efficiëntieslagen en resultaten te behalen? En hoe beweeg je mensen om te werken met systemen? Als projectondersteuner bij de gemeente Coevorden leerde ik al snel dat systemen en mensen niet altijd even goed samengaan. Aan mij de taak om ervoor te zorgen dat iedereen met een nieuw systeem ging werken.’

Groot gewin

‘Vanuit de gemeente en Akkodis Academy krijg ik handvatten en ik zie mijn Talent Manager regelmatig. Zij bewaakt mijn voortgang, maar vraagt ook gewoon hoe het met mij als persoon gaat. Daarnaast volg ik trainingen bij Akkodis Academy die me inzicht geven in waar ik goed in ben en waar mijn ontwikkelpunten liggen. Het eerste jaar van mijn traineeship heeft mijn zelfvertrouwen weer helemaal hersteld. Vroeger was ik best jaloers op mensen die vanaf hun zesde precies wisten wat ze wilden worden. “Waarom heb ik dat niet?” dacht ik dan. Maar inmiddels zie ik het als een ontdekkingsreis. Akkodis Academy keek anders naar mij en nu kijk ik anders naar mijn carrière.’

Wil jij je carrière pad samen met Akkodis Academy met een open blik bekijken? Waar wacht je nog op? Je avontuur begint hier.

Ben jij onze held van morgen?

Of je nu je hele carrière al voor jezelf hebt uitgestippeld, of juist nog op zoek bent naar wat je wilt:
ons doel is samen met jou te onderzoeken wat bij jou past.