Ontwikkelpunten verbeteren? Zo ga je de strijd aan met wat er nóg beter kan.

Delen:

Je bent net begonnen met werken en je komt erachter dat je goed bent in andere dingen dan je dacht. Je leert jezelf op een andere manier kennen omdat je context veranderd is. Je komt er waarschijnlijk ook achter dat je ontwikkelpunten hebt. Hoe verbeter je jezelf?

1. Accepteer dat je verbeterpunten hebt. Horen dat je ergens niet goed in bent of beter in kan worden is niet altijd leuk. Misschien ben je geneigd om in discussie te gaan of jezelf te verdedigen. Probeer te accepteren dat iedereen wat te verbeteren heeft. Er wordt je een kans geboden om dat te doen, grijp die aan.

2. Stel vragen. Vraag aan je manager en je collega’s wat zij zouden doen als ze jou waren. Oftewel: welke stap zouden zij als eerste zetten om je ontwikkelpunten te verbeteren? Zij komen misschien op ideeën die je zelf nog niet bedacht had.

3. Stel voor jezelf een concreet plan op om je ontwikkelpunten te verbeteren. Omschrijf welke stappen je wil zetten en hoe lang je daar over wil doen. En zet ook vast een evaluatiemoment met potlood in je agenda.

4. Vraag een vriend of collega of ze je ‘accountability partner’ willen zijn. Dat betekent dat je je plan aan diegene voorlegt en je samen je doelen bewaakt. Zo is de kans groter dat je je daadwerkelijk houdt aan je plan. Dat is geen zwakte, dat is vooral heel menselijk.

Spring helpt je bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Hoe we dat doen? Dat lees je hier.

Ben jij onze held van morgen?

Of je nu je hele carrière al voor jezelf hebt uitgestippeld, of juist nog op zoek bent naar wat je wilt:
ons doel is samen met jou te onderzoeken wat bij jou past.