‘We zitten op andere plekken maar we maken hetzelfde mee’

Delen:

Spring Professional is sinds 1987 partner van de overheid voor instroom van jong talent. Iedere trainee start samen met twintig medetrainees. Het netwerk dat tijdens het traineeship ontstaat, is van onschatbare waarde op korte én lange termijn. Via Spring vond Rien een plek bij de Regionale Uitvoeringsdienst in Utrecht waar hij zich continu kan ontwikkelen. Hij vertelt over de waarde die hij hecht aan resultaat en het kunnen delen van zijn ervaringen met andere trainees.

Meteen iets teruggeven

‘De overheid vergrijst en trainees zorgen voor een andere dynamiek op de werkvloer. Als je al lang op dezelfde plek zit, kijk je met andere ogen naar verandering. Ik denk dat onze meerwaarde wat dat betreft direct zichtbaar is voor de organisatie. We kunnen meteen iets teruggeven aan het bedrijf dat de moeite neemt om in je te investeren, dat vind ik prettig. Er werken hier meerdere trainees en het management doet er alles aan om het voor ons een aantrekkelijke werkomgeving te maken. Ik en mijn collega-trainees mogen bij alle afdelingen meekijken en ze staan open voor onze inbreng. De managers hier vragen ons om mee te denken en om verbeterpunten aan te dragen. Je kan je tijd hier zo leuk maken als je wil, als je maar initiatief toont.

Ik heb geluk met deze plek. Omdat ik voor me zie hoe ik me hier kan ontwikkelen, verleng ik mijn opdracht steeds opnieuw. De ervaring die ik op mag doen, onderscheidt me straks van anderen. Samen met mijn teamleider en Spring Talent Manager stel ik doelen op, maar ik bewaak ze zelf. Het is je eigen verantwoordelijkheid om resultaten te behalen, vind ik.’

De ervaring en het netwerk

‘Spring bereidt je voor op de dagelijkse realiteit van een traineeship door een bootcamp, een vakkenpakket dat nauw verband houdt met werken bij de overheid en persoonlijke begeleiding. Tijdens trainingen besteden we bijvoorbeeld aandacht aan hoe je je moet voorstellen en hoe je je kan presenteren op de werkvloer. Dat geeft een zekerder gevoel en het versnelt mijn ontwikkeling. Deze trainingen volg je samen met de trainees die in hetzelfde jaar begonnen zijn.

Via Spring Professional blijf ik constant in contact met een groep trainees die bij andere bedrijven werken, maar hetzelfde doormaken als ik. Als we elkaar zien, hebben we het over van alles. We maken vaak vergelijkbare dingen mee hoewel de opdrachten nog wel eens van elkaar verschillen. Ik heb geluk gehad dat deze opdracht meteen zo goed bij me paste. Ik mag verschillende rollen op me nemen in het leiden van projecten en het verbeteren van processen, maar anderen hebben opdrachten die erg gefocust op het doen van één taak. Het is dan de vraag hoe je meer taken kan regelen voor jezelf bijvoorbeeld. We brainstormen daar samen over. Voor veel mensen is dit hun eerste baan en er komt veel op ons af. Doordat we die ervaringen met elkaar delen, bouwen we band op voor het leven.’

Lijkt het je wel wat om je te ontwikkelen tijdens een traineeship en ondertussen met andere trainees je ervaringen te kunnen delen? Dat lees je hier.

Ben jij onze held van morgen?

Of je nu je hele carrière al voor jezelf hebt uitgestippeld, of juist nog op zoek bent naar wat je wilt:
ons doel is samen met jou te onderzoeken wat bij jou past.