RPA in tijden van crisis

Delen:

Steeds meer organisaties maken gebruik  van virtuele medewerkers voor hun administratieve taken. Vanwege die toenemende vraag heeft Spring Professional in 2019 het traineeship RPA (Robotic Process Automation) ontwikkeld.

Wat is de toegevoegde waarde van RPA?

RPA helpt bedrijven bij het verlichten van de werklast voor medewerkers, door repetitieve handelingen te laten uitvoeren door een virtuele medewerker. Een groot voordeel van RPA is dat bedrijfsprocessen nauwkeuriger kunnen worden uitgevoerd en de productiviteit toeneemt. Bovendien hebben werknemers meer de ruimte om zich te richten op de kwaliteit. Is het dan zo eenvoudig? Nee, veel organisaties zijn zich niet genoeg bewust van de stappen die nodig zijn om RPA succesvol in te richten. Om het strategisch in te richten en te bepalen welke processen geschikt zijn voor RPA roepen zij de hulp in van RPA specialisten.

Over het Traineeship RPA

Dat RPA momenteel een van de beste oplossingen is voor elke organisatie die efficiënter wil werken en zijn medewerkers wil inzetten voor kwaliteit, is een veel gedeelde mening. Bij de implementatie van RPA komen onze professionals alles te weten over de slimme software waarmee administratieve handelingen in het gewenste proces wordt uitgevoerd. Tijdens het traineeship leren zij hoe zij RPA kunnen toepassen om onvolkomenheden in het huidige proces op te lossen. Dit doen zij door het bestaande IT-landschap effectiever te benutten en gebruik te maken van de al bestaande User Interface. De virtuele medewerker wordt dusdanig ingericht dat het gewenste proces wordt afgerond op precies dezelfde manier waarop een echte medewerker dit zou doen. Hierdoor is er geen ingreep nodig in de bestaande IT- structuur en kan de medewerker zijn tijd gebruiken om kwaliteit toe te voegen. De professionals dragen op deze manier bij aan het verlagen van de administratieve lasten en het verbeteren van de dienstverlening. Inmiddels heeft Spring Professional zeven collega’s mogen verwelkomen binnen dit traineeship en dat aantal groeit doorlopend!

Spring Professional in Show Me What You Got!

RPA is de toekomst en de rol van Spring Professional als bemiddelaar tussen jong talent en organisaties is ook in de media niet onopgemerkt gebleven. Op 15 januari 2020 mochten 4 collega’s op uitnodiging van het televisieprogramma Show Me What You Got naar Rotterdam voor een van de opnames van hun programma. Een mooie kans voor ons om te vertellen over wat je leert tijdens het RPA traineeship en te laten zien wie wij zijn en wat we doen!

Natuurlijk maakten we van de gelegenheid gebruik om te vertellen over de innovaties die wij bij Spring maar al te graag omarmen. En wat hopelijk goed naar voren is gekomen is dat wij geloven in RPA en de kansen die wij daarin zien zijn weggelegd voor jong talent. Benieuwd naar het hele verhaal? Bekijk de uitzending hier!

RPA & Corona

In deze hectische Corona crisis zien we dat RPA een toegevoegde waarde biedt voor bijvoorbeeld de overheid. Gemeentes worden overspoeld met vragen waar veel terugkerende handelingen voor nodig zijn. Met de juiste inzet van softbots, worden medewerkers ondersteund bij het verwerken van al deze aanvragen. Of het nu gaat om een aanvraag van de TOZO- regeling of een ander kritiek proces om de burger te ondersteunen. De virtuele medewerkers worden met man en macht ingezet om hun collega’s van vlees en bloed te ondersteunen en uitgevallen krachten tijdelijk op te vangen waar nodig, om uiteindelijk de werkdruk in balans te houden.

War of Talent

De wereld om ons heen verandert snel en wie weet gaan de veranderingen door deze crisis sneller dan we hadden durven denken. Deze veranderingen vraagt om mensen die anders durven te denken. Die opstaan en de juiste “waarom” vragen durven te stellen. Talenten die organisaties durven uit te dagen te veranderen om hier sterker uit te komen.

En deze talenten hebben wij in huis. En niet omdat zij het juiste papiertje op zak hebben, maar omdat zij affiniteit hebben met het vakgebied, de juiste persoonlijkheid hebben en willen gaan voor hun droombaan!

Spring helpt je bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Hoe we dat doen? Dat lees je hier.

Ben jij onze held van morgen?

Of je nu je hele carrière al voor jezelf hebt uitgestippeld, of juist nog op zoek bent naar wat je wilt:
ons doel is samen met jou te onderzoeken wat bij jou past.