Een kijkje in het traineeship van Joris

Delen:
  • Naam: Joris Martens
  • Studieachtergrond: MSc. Sociology: grootstedelijke vraagstukken en beleid
  • Startdatum bij Akkodis: 01-11-2017
  • Einddatum bij Akkodis: 31-08-2021

Joris Martens is al even trainee af, maar zijn twee jaar als trainee geven een mooi voorbeeld van de vele mogelijkheden die er zijn binnen het traineeship en erna. Na de Masters Sociologie en Public Administration is Joris in november 2017 is in dienst getreden als Trainee Informatie Management en heeft dit eind 2019 succesvol afgesloten. In deze periode heeft hij uiteenlopende opdrachten gehad als Junior consultant bij de Beschermheren, Lean adviseur bij de Gemeente Halderbergen en als Junior informatieadviseur bij de bedrijfsvoeringsorganisatie West-Betuwe. Tegenwoordig werkt Joris voor Akkodis als Adviseur Informatie- en Verandermanagement bij Gemeente Waddinxveen.

Hoe ziet een dag eruit bij jou?

Elke dag is anders. Zo kan Joris de ene dag een workshop voorbereiden en geven en vervolgens nog een teamoverleg over lopende zaken. De andere dag werkt hij 1 op 1 met collega’s aan de inrichting van hun werkprocessen in het zaaksysteem.

Mijn primaire werkzaamheden betreffen het optimaliseren van het zaakgericht werken binnen de organisatie. Zijn rol was om de medewerkers mee te nemen in de veranderingen en samen met hen de inrichting van het zaaksysteem op orde te brengen. In het verlengde hiervan maakte hij een plan voor continue verbetering en waarborging van dit proces. Daarnaast leidde hij de implementatie van een nieuw softwarepakket om automatisch documenten te kunnen anonimiseren. Ten slotte bracht hij in kaart wat de impact is van de aanstaande Wet Open Overheid van informatiemanagement en verandering.

Kun je kort vertellen over jouw ervaringen binnen de verschillende opdrachten?

Joris heeft ervaren dat hij veel ervaring heeft opgedaan door middel van de diverse opdrachten. Hij heeft geleerd zichzelf te profileren, te netwerken en proactief te zijn. Dit heeft er voor hem voor gezorgd dat hij verschillende en diverse werkzaamheden in een opdracht heeft kunnen verrichten.

Waarom heb je voor een traineeship bij Akkodis gekozen en hoe heeft het bijgedragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling?

Joris heeft gekozen voor Akkodis omdat zij focus leggen op zowel inhoudelijke als persoonlijke ontwikkeling. Dit traineeship heeft dan ook bijgedragen aan het leren kennen van zijn sterke en minder sterke kanten. Binnen dit traineeship is er grote vrijheid om naar eigen inzicht jouw traineeship te sturen. Hierin is Akkodis altijd constructief en ondersteunend.

Waar zie je jezelf staan na deze opdracht?

Na de diverse opdrachten kan Joris projecten draaien op organisatie-brede schaal. Vanuit hier wil hij zich graag door ontwikkelen op het gebied van strategische projecten.

Ben jij onze held van morgen?

Of je nu je hele carrière al voor jezelf hebt uitgestippeld, of juist nog op zoek bent naar wat je wilt:
ons doel is samen met jou te onderzoeken wat bij jou past.