“Ik wilde graag de politiek combineren met daarnaast een uitdagende baan, Akkodis heeft mij die kans gegeven.”

Delen:
Tom, Akkodis

Fotograaf: Leonard Walpot

Tom, je bent zeer ondernemend en vindt veel dingen leuk. Heb je eerder wel eens nagedacht over een traineeship Informatiemanagement?

Na mijn master Geschiedenis en periode bij Defensie ging ik op zoek naar een baan. Ik was altijd al tijdens mijn studie zeer actief binnen diverse verenigingen. Zo was ik de voorzitter van de jongerentak van het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap en van de carrièrecommissie van mijn studievereniging. In 2018 was ik finalist van Jonge Historicus van het Jaar. Ik heb naast Geschiedenis altijd interesse gehad in de overheid. Toen ik door Akkodis werd benaderd via LinkedIn wist ik het zeker, dit is mijn kans om binnen de overheid aan de slag te gaan.

Kun je meer vertellen over jouw ervaring binnen het traineeship?

Mijn eerste opdracht was binnen Rijkswaterstaat regio Noord-Nederland als informatiebeheerder. Ik was medeverantwoordelijk voor het documentbeheer en het DMS (Data Management Systeem). Het ging vooral om het structureren van data, rapportages uitdraaien en het maandelijks testen. Zorgen dat je als team de hele informatiehuishouding op orde houdt. Ten slotte hielp ik mee in het digitaliseren van archieven.

Sinds een paar weken ben ik werkzaam binnen het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Er komt verandering in de organisatiestructuur en de informatiehuishouding. Ik mag de teams helpen in dit proces waar veel bij komt kijken. Het is belangrijk dat we overzicht krijgen in nieuwe manieren van werken. De kennis die ik in mijn eerdere project heb opgedaan kan ik nu inzetten binnen het Ministerie.

Waarom heb je voor Akkodis gekozen en hoe draagt het traineeship bij aan je eigen ontwikkeling?

Mijn eerste indruk van Akkodis is jong, fris en dynamisch. Je hebt vaak al werkervaring nodig als je solliciteert binnen de publieke sector. Dit traineeship was mijn kans om te groeien als professional en als mens. Ik ben een groot voorstander van persoonlijke ontwikkeling. Ik ben heel blij met het hybride werken, naast mijn functie ben ik namelijk zeer actief in de politiek als partijvoorzitter. Hier was binnen Akkodis direct begrip voor, daar ben ik nog dankbaar voor.

Hoe ziet jouw (werk)dag eruit?

Mijn dagen zijn heel verschillend. Het begint met een aantal (online) meetings met de teams samen met andere young professionals die werkzaam zijn binnen het Ministerie. Ik mag onder andere verslagen typen, e-mails beantwoorden en stukken lezen. De sessies met het team zorgen voor meer duidelijkheid omtrent de veranderingen binnen de informatie huishouding. We bespreken bijvoorbeeld welke ontwikkelingen er spelen, welk effect dit heeft op het team en welke vervolgstappen nodig zijn. Samen met mijn leidinggevende en het team bedenken we vervolgens een uitgebreid plan hoe we dit willen implementeren binnen de organisatie.

Tot slot, ben je blij dat je destijds voor Akkodis hebt gekozen?

Heel blij, het voelde meteen goed. Ik ben samen met meerdere trainees gestart, dat geeft mij de mogelijkheid om te sparren. Akkodis kijkt ook naar je persoonlijke situatie, wat in mijn geval heel belangrijk was. Ik wilde graag de politiek combineren met daarnaast een uitdagende baan, Akkodis heeft mij die kans gegeven.

Ben jij onze held van morgen?

Of je nu je hele carrière al voor jezelf hebt uitgestippeld, of juist nog op zoek bent naar wat je wilt:
ons doel is samen met jou te onderzoeken wat bij jou past.