“Dolgraag wilde ik bij de overheid werken en dit traineeship heeft voor mij de deuren geopend.”

Delen:
Marleen zocht na haar hbo studie ‘Cultureel Maatschappelijke Vorming’ naar de ideale baan. In haar zoektocht kwam ze erachter dat werken in een omgeving waar de mens centraal staat voor haar belangrijk is. Werken binnen de overheid bleek de ideale match maar hoe zet je de eerste stap?

Marleen kwam in contact met onze Akkodis Academy. Zij startte met het traineeship Informatiemanagement en hiermee werden haar eerste stappen binnen de overheid werkelijkheid.

Kun je meer vertellen over jouw ervaring binnen het traineeship Informatiemanagement?

Momenteel werk ik als documentalist bij Rijkswaterstaat op twee verschillende projecten. Als documentalist zorg ik ervoor dat alle documenten op orde zijn. Met behulp van een maandelijkse
rapportage zorg ik ervoor dat eventuele problemen worden opgelost. Daarnaast train ik ook nieuwe collega’s zodat zij exact weten hoe ze het systeem moeten gebruiken en alle documenten op de juiste manier worden opgeslagen. Collega’s weten mij direct te vinden als er vragen of twijfels zijn, dat vind ik heel prettig.

Waarom heb je voor Akkodis gekozen en hoe draagt het traineeship bij aan je eigen ontwikkeling?

Dolgraag wilde ik bij de overheid werken en dit traineeship van Akkodis heeft voor mij de deuren geopend. Naast vakinhoudelijke trainingen is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Ik dacht altijd dat ik al best veel wist van mijzelf en toch heb ik heel veel geleerd.

Tot slot, ben je blij dat je destijds voor Akkodis hebt gekozen?

In het begin twijfelde ik of ik niet binnen de maatschappelijke sector wilde blijven werken. Toen ik online de vacature zag van Akkodis was ik direct nieuwsgierig. Ik ben blij met de kansen die ik heb gekregen, voor mij ging er echt een wereld open. Ik zocht een aanknopingspunt waarin ik verder kon groeien. Ik zit hier heel goed op mijn plek en ik ben benieuwd wat de toekomst mij nog meer gaat brengen.

Ben jij onze held van morgen?

Of je nu je hele carrière al voor jezelf hebt uitgestippeld, of juist nog op zoek bent naar wat je wilt:
ons doel is samen met jou te onderzoeken wat bij jou past.