“Ik vind de combinatie van samenwerken met collega’s en analytisch denken in mijn werk belangrijk.”

Delen:
Isabel kan met haar master in Psychologie vele kanten op. Ze kiest voor het Traineeship Informatiemanagement in de publieke sector bij Akkodis Academy. Ze vindt het belangrijk om een combinatie van samenwerken met collega’s en analytisch denken terug te zien in haar werk. Isabel vertelt verder:

Kun je meer vertellen over jouw start als trainee Informatiemanagement?

Toen ik binnenkwam bij Akkodis mocht ik bijna gelijk starten bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG). Een organisatie die zich inzet voor de leefbaarheid van het gebied, vergunningen verleent en toezicht houdt of partijen alle wettelijke verplichtingen nakomen op het gebied van milieu, bodem en bouw.

Waar ben je op dit moment mee bezig?

Ik werk als informatieadviseur aan uiteenlopende informatiemanagement projecten. Bij mijn eerste project was ik medeverantwoordelijk voor het hanteren van de juiste bewaartermijnen en het vernietigen van informatie in ons zaaksysteem. Zo zijn er een aantal strikte regels waar we aan moeten voldoen als het gaat om het bewaren van gegevens.

Daarnaast zijn we bezig met het automatiseren van informatieprocessen aan de hand van NLP (Natural Language Processing) software. We sturen een informatiepakket op en de software haalt de (meta)data van de documenten eruit zoals de titel of de auteur. Het bespaart ons veel tijd omdat we op deze manier sneller gevoelige informatie anonimiseren. Met het kwaliteitssysteem wat ik heb opgezet kan ik de softwareleverancier feedback geven voor eventuele verbeteringen.

Wat vind jij het meest waardevol aan het Akkodis traineeship?

Dit traineeship geeft mij veel richting in mijn verdere loopbaan. Vanuit Akkodis Academy volg ik trainingen die aansluiten bij zowel mijn professionele als persoonlijke groei. Ik merkte op hoe leuk het is om intern trainingen te volgen. Je ontmoet andere trainees, wisselt informatie uit en deelt elkaars ervaringen. In het begin van je carrière wil je graag ook nog kunnen spieken bij anderen.

Ben jij onze held van morgen?

Of je nu je hele carrière al voor jezelf hebt uitgestippeld, of juist nog op zoek bent naar wat je wilt:
ons doel is samen met jou te onderzoeken wat bij jou past.