“Als RPA developer houd ik mij bezig met het bouwen van software robots die routinematig werk kunnen overnemen.”

Delen:
Tristan volgt het RPA (Robotic Process Automation) traineeship bij Akkodis. Tijdens zijn hbo-opleiding Business IT en Management specialiseerde hij zich tot software developer. Tristan merkte dat hij naast het programmeren ook graag de Consultancy kant op wilde. Daarom koos hij voor het RPA traineeship bij Akkodis waar deze twee werelden samenkomen.

Ik wist gelijk welke kant ik op wilde na het behalen van mijn diploma, stelt Tristan. Deels wilde ik graag bezig zijn met programmeren maar ook het contact met klanten behouden. Toen het RPA traineeship van Akkodis voorbij kwam wist ik gelijk dat dit een goede match zou zijn. Als RPA developer houd ik mij bezig met het bouwen van software robots die routinematig werk kunnen overnemen. Daarbij kijk ik samen met de klant hoe deze robot het beste ingezet kan worden. Een perfecte combinatie dus!

Waar ben je op dit moment mee bezig?

Op dit moment ben ik bezig met het programmeren van een robot die automatisch formulieren uitsturen ter ondertekening. Wanneer deze teruggestuurd worden, verwerkt de robot automatisch de ingevulde gegevens voor onze klant. Het is vooral belangrijk dat ik het proces goed onderzoek en kijk naar de beste oplossing van het probleem. Ik heb het gevoel dat ik echt iets heb neergezet wat daadwerkelijk gebruikt gaat worden, dat motiveert mij het meest.

Waarom heb je gekozen om te specialiseren in RPA?

Ik wilde graag IT en Business combineren en niet alleen focus op het programmeren. Ik krijg hier binnen het RPA traineeship de vrijheid of ik meer wil programmeren of juist meer de zakelijke kant op wil. Ik had tijdens mijn studie nog nooit van RPA gehoord, tot ik de vacature van Akkodis zag. Ik had al enige ervaring met een programma dat software test. Het programma waar wij mee werken is UiPath (software voor robotprocesautomatisering). Door diverse trainingen en cursussen heb ik de juiste vaardigheden en kennis om met UiPath te werken.

Wat maakt voor jou het bouwen/implementeren van robots zo leuk?

Je hebt meerdere manieren om een probleem op te lossen. Ik wil graag experimenteren tot ik de oplossing heb gevonden waar ik 100% tevreden mee ben. Ik zou heel graag de RPA afdeling willen uitbreiden, zodat we nog meer kunnen groeien en daarmee RPA op de kaart zetten. Ik weet hoeveel er mogelijk is met RPA en dat ga ik laten zien.

Hoe ziet de toekomst er volgens jou uit?

RPA gaat nog meer bekendheid krijgen en vaker ingezet worden. Ik zie veel mogelijkheden om RPA nog groter te maken. Vooral met het nieuwe manier van werken, dat kan in veel gevallen efficiënter zodat er meer tijd is voor het bedenken van nieuwe ideeën. Routinematig werk kan opgepakt worden door de software robots. Steeds meer bedrijven zien dit in en proberen processen zoveel mogelijk te automatiseren.

Zou je een Akkodis RPA traineeship aanraden?

Ik zou het Akkodis RPA traineeship zeker aanraden omdat je veel ruimte krijgt in hetgeen waar jij je in wilt ontwikkelen. Dat is voor mij de beslissende factor geweest om te kiezen voor het RPA traineeship. Of je nou technisch bent aangelegd of enige interesse hebt, hier ga je het allemaal leren. Door dit traineeship heb ik een toekomstvisie, een doel waar ik naartoe wil werken binnen deze organisatie. Hoe ik daar exact wil komen weet ik nog niet, maar die stip op de horizon is voor mij een belangrijk houvast.

Ben jij enthousiast geworden van Tristan zijn verhaal? En lijkt het jou tof om te werken als RPA developer? Dan is Akkodis op zoek naar jou. Wij zijn aan het groeien, dat betekent dat wij nieuwe collega’s zoeken. Lees hier meer over het RPA traineeship of ontdek één van onze andere vacatures.

Ben jij onze held van morgen?

Of je nu je hele carrière al voor jezelf hebt uitgestippeld, of juist nog op zoek bent naar wat je wilt:
ons doel is samen met jou te onderzoeken wat bij jou past.