“Wat ik leer in mijn traineeship kan ik direct toepassen in de praktijk.”

Delen:

Shalini kwam na haar bachelor Sociologie met twee jaar werkervaring in project management bij Akkodis/Modis terecht. Ze volgt het Informatiemanagement traineeship en werkt bij Rijkswaterstaat als documentenbeheerder. Benieuwd naar wat ze doet? Lees haar verhaal verder.

‘Ik ben heel blij dat Akkodis/Modis mij heeft benaderd voor de functie als Informatiemanagement trainee. Nu werk ik sinds augustus als documentbeheerder bij Rijkswaterstaat waar ze veelal op projectbasis werken. Alle objecten zoals snelwegen, tunnels en bruggen vallen onder een projectteam. Het beheer van de projectdocumenten wordt deels uitbesteed aan externe bureaus.’

Kun je meer vertellen over jouw huidige opdracht als trainee Informatiemanagement?

Mijn verantwoordelijkheid is het beheren, controleren en ondersteunen bij het archiveren van alle documentatie die geproduceerd wordt. Door de Wet open overheid (Woo) moet alle documentatie voldoen aan bepaalde regels. Alles moet namelijk makkelijk terug te vinden zijn, ook als daar naar gevraagd wordt.

Wat heb je tot nu toe geleerd op professioneel vlak bij Rijkswaterstaat?

Binnen Rijkswaterstaat heb ik veel over bepaalde wetten geleerd en hoe het is om als Informatiemanager werkzaam te zijn. Eerder lag de focus op een gedeelte van projectmanagement en bij Akkodis/Modis heb ik ook anderen methoden van projectmanagement geleerd zoals Scrum en Lean. Samen met mijn Talent Manager ben ik op zoek naar wat ik exact wil. Ik laat mij graag verleiden om ook andere kanten van Informatiemanagement te ontdekken. Gelukkig kan dat binnen het traineeship van Akkodis/Modis.

Hoe draagt deze traineeship bij aan je eigen (persoonlijke) ontwikkeling?

Wat ik leer in mijn traineeship kan ik direct toepassen in de praktijk. Je zit in een groep met trainees die verschillende beroepen uitoefenen, wat bijna als een intervisie aanvoelt. Dat maakt het gelijk heel praktijkgericht en dat vind ik heel bijzonder. Je groeit mee met hetgeen wat je meemaakt op de werkvloer en daarnaast krijg je een dosis talentontwikkeling me

Ben jij enthousiast geworden van Shalini haar verhaal? En lijkt het jou tof om te werken als trainee Informatiemanagement? Dan is Akkodis/Modis op zoek naar jou. Wij zijn aan het groeien, dat betekent dat wij nieuwe collega’s zoeken. Lees hier meer over het Informatiemanagement traineeship of ontdek één van onze andere vacatures.

Ben jij onze held van morgen?

Of je nu je hele carrière al voor jezelf hebt uitgestippeld, of juist nog op zoek bent naar wat je wilt:
ons doel is samen met jou te onderzoeken wat bij jou past.