“Door het traineeship van Akkodis heb ik dé stap kunnen zetten in mijn carrière.”

Delen:
Siebren kwam na zijn bachelor Sociologie in Groningen bij de Akkodis Academy terecht. Destijds wilde hij heel graag de beleidskant op, maar wist niet exact hoe hij dit moest aanpakken. Het traineeship bij Akkodis gaf hem de kans om bij verschillende gemeenten binnen te kijken. Benieuwd naar zijn hele verhaal? Lees dan verder.

‘In het begin wist ik niet exact wat ik wilde maar ik kon wel meteen starten binnen het werkveld wat mij ligt. Met name het persoonlijk ontwikkeltraject binnen het Akkodis traineeship heeft mij laten inzien wat er echt bij mij past. De focus wordt niet gelegd op wat je minder kan maar juist op wat je wel goed kan! Binnen het traineeship krijg je hulp van een Talent Manager, waar je ieder moment op terug kan vallen. Ik heb altijd interesse gehad in IT en beleid, ik houd van puzzelen en processen uitdenken.’

Kun je meer vertellen over jouw huidige opdracht als trainee Informatiemanagement?

Ondertussen heb ik een aantal mooie opdrachten mogen uitvoeren bij verschillende opdrachtgevers. Nu werk ik al een geruime tijd bij Rijkswaterstaat op twee locaties, namelijk Rotterdam en Rijswijk. Als adviseur DSO (Digitaal Stelsel Omgevingswet) ben ik samen met mijn team verantwoordelijk voor de digitale component van de omgevingswet.

Waar houd je je zoal mee bezig als adviseur DSO binnen Rijkswaterstaat?

We behandelen vragen van leveranciers en (toekomstige) klanten of zetten deze door. Je moet hierbij altijd oplettend  zijn naar eventuele signalen waarmee het DSO verbeterd zou kunnen worden. De Omgevingswet ligt momenteel onder een vergrootglas waardoor je heel concreet merkt wat voor invloed je werk heeft. Ik vind mijn werk zeer waardevol.

Hoe draagt het traineeship bij aan je eigen (persoonlijke) ontwikkeling?

Door het traineeship heb ik veel zelfvertrouwen gekregen. Het ontdekken waar je echt goed in bent heeft mij geholpen in mijn professionele leven. Je krijgt een spiegel voor die je in het dagelijks leven niet snel zal krijgen. Het is interessant om te ontdekken hoe verschillende afdelingen werken maar ook hoe je je op kantoor staande kan houden. Het ritueel van het leren-werken krijg ik mee dankzij het traineeship.

En nu, wat is de volgende stap nu je traineeship bij Akkodis erop zit?

Mijn traineeship zit er inmiddels op maar ik ben nog steeds werkzaam als consultant binnen Akkodis. Ook na het traineeship stopt het niet en ga ik regelmatig het gesprek aan met mijn Talent Manager. Door het traineeship van Akkodis heb ik dé stap kunnen zetten in mijn carrière.’

Ben jij enthousiast geworden van Siebren zijn verhaal? En lijkt het jou tof om te werken als trainee Informatiemanagement? Dan is Akkodis op zoek naar jou. Wij zijn aan het groeien, dat betekent dat wij nieuwe collega’s zoeken. Lees hier meer over het Informatiemanagement traineeship of ontdek één van onze andere vacatures.

Ben jij onze held van morgen?

Of je nu je hele carrière al voor jezelf hebt uitgestippeld, of juist nog op zoek bent naar wat je wilt:
ons doel is samen met jou te onderzoeken wat bij jou past.