‘Als recruiter bij Akkodis vind ik de persoonlijke cultuur ontzettend waardevol.’

Delen:

Starten als recruiter bij Akkodis. Wie kan daar beter over vertellen dan onze eigen recruiter Nick? Hij geeft een kijkje in zijn dagelijkse werkzaamheden en legt uit waarom hij hier bij Akkodis op de juiste plek zit.

Nick is in augustus 2021 gestart als Recruitment trainee. Door goede begeleiding en trainingen leert hij de kneepjes van het vak en ontwikkelt zich als Recruiter én professional. Talenten binden aan organisaties en gesprekken voeren over hun ambitie, dat is wat Nick het liefste doet.

Benieuwd naar het hele verhaal? Lees dan snel verder.

Vertel eens Nick, wie ben je en hoe ben je recruiter geworden bij Akkodis?

Mijn naam is Nick, recruiter bij Akkodis en een achtergrond in commerciële economie. Naast mijn werk als recruiter ben ik groot fan van sporten, in het speciaal crossfit. In het weekend ga ik graag lekker uiteten of samen met vrienden naar de kroeg. Voordat ik bij Akkodis terecht kwam ben ik werkzaam geweest in de richting van marketing en communicatie. Hoewel ik altijd graag creatief bezig was, miste ik de menselijke interactie in dat vakgebied. Op een begeven moment ben ik gaan kijken naar wat er écht bij mij past en daar kwam recruitment uit.

Wat leer je allemaal als recruiter bij Akkodis?

Bij Akkodis leer je de fijne kneepjes van het recruitment vak. Denk aan gespreksvoering, maar ook vakinhoudelijke kennis waarin je alles leert over recruitment. Daarnaast leer je bijvoorbeeld hoe je een goede vacature tekst kunt schrijven, klantgesprekken moet voeren en hoe je het beste kunt zoeken naar potentiële kandidaten. Je leert het recruitmentproces van a tot z. kennen. Ook leer jezelf kennen als het gaat om sterke punten of valkuilen, je eigen ontwikkeling staat centraal. Het is voor mij een eerste stap in een nieuwe werkomgeving waarin je je leert openstellen. In het begin vond ik het lastig om alles te delen in een groep en stilstaan bij mijn sterke punten deed ik voorheen niet bewust. Inmiddels zijn dit dingen die ik steeds vaker doe en beter leer toepassen.

Binnen dit traineeship heb ik moeten leren plannen, daar was ik niet goed in. Ik plande meestal alles tegelijk waardoor ik vaak geen goed overzicht had. Gelukkig spreek ik regelmatig met mijn manager over hoe het gaat en waar ik aan kan werken. Daarnaast heb ik ook een Talent Manager, zij helpt mij niet alleen op werkgebied maar ook met persoonlijke zaken kan ik bij haar terecht.

Wat maakt het vak van Recruiter bij Akkodis zo leuk?

Het leukste vind ik de gesprekken met (jong) volwassene die net klaar zijn met hun studie. Een belangrijke eerste stap in hun carrière waar ik zorgvuldig kijk naar de match en luister naar hun verhalen en ambities. Dat is waar ik mijn energie uit haal. Natuurlijk komen daar bepaalde commerciële doelstellingen bij kijken maar het gaat uiteindelijk om de juiste match tussen kandidaat en opdrachtgever. Mijn rol is heel afwisselend met telkens andere gesprekken en nieuwe uitdagingen, dat maakt mijn werk zo leuk.

In het begin van het traineeship was het vooral luisteren naar gesprekken, tot ik steeds een stap verder mocht. Ik begon met het voeren van een telefoongesprek, de volgende stap was een kennismakingsgesprek, daarna volgde een tweede gesprek en vanuit daar bouwt het vanzelf op. Op deze manier leerde ik het vak Recruitment kennen binnen Informatiemanagement, het gebied waar wij binnen de Academy het meest actief zijn. Dit doe ik natuurlijk niet alleen maar samen met mijn team.

Na een paar maanden had ik het recruitmentproces van Informatiemanagement grotendeels onder de knie en mocht ik zelf aan de slag met een klanttraject. Dit was voor mij de volgende stap in mijn carrière als recruiter. Het rustig opbouwen is voor mij heel fijn geweest omdat ik daardoor ook niet bang was om fouten te maken. Het leukste vind ik toch wel mijn eigen team. Iedere ochtend vindt er een ‘huddle’ plaats waarin wij elkaar updates geven en waar nodig, hulp inschakelen. Zo voel ik mij altijd onderdeel van het team en krijg ik daarnaast ook genoeg vrijheid. Ik kan zelf invulling geven aan hoe ik zo’n traject het beste kan invullen.

Waarom zou je iemand aanraden om recruiter te worden bij Akkodis?

Bij Akkodis krijg je de ruimte om een nieuw vakgebied te leren én de kans om te groeien op persoonlijk vlak. Als je iets goed onder de knie wilt krijgen is het heel belangrijk om jezelf te verdiepen in een onderwerp. Je krijgt hier bij Akkodis alle ruimte en hulp aangeboden die je nodig hebt. Ik zou een organisatie als Akkodis dan ook zeker aanraden. Iedereen is heel open, vriendelijk en behulpzaam. De persoonlijke cultuur met oog voor het menselijke aspect vind ik ontzettend waardevol.

Ben jij enthousiast geworden van Nick zijn verhaal? En lijkt het jou tof om te werken als recruiter? Dan is Akkodis op zoek naar jou. Wij zijn aan het groeien, dus dat betekent dat wij nieuwe collega’s zoeken. Bekijk hier de interne vacatures voor recruiter of ontdek één van onze andere vacatures.

Ben jij onze held van morgen?

Of je nu je hele carrière al voor jezelf hebt uitgestippeld, of juist nog op zoek bent naar wat je wilt:
ons doel is samen met jou te onderzoeken wat bij jou past.