“Een traineeship Informatiemanagement bij Akkodis geeft je de vrijheid om dingen te ontdekken.”

Delen:

Jesper rondde een bachelor commerciële economie en een hbo master interdisciplinary business professional af aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Daarna begon de zoektocht naar de eerste stap in Jesper zijn carrière. Het digitale aspect heeft hij altijd interessant gevonden, maar waar begin je dan? Het antwoord heeft hij gevonden als trainee Informatiemanagement bij Akkodis Academy.

Benieuwd naar het hele verhaal van Jesper? Lees dan snel verder.

“Mijn naam is Jesper, geboren in Nederland en opgegroeid in Thailand. Mijn ouders kregen destijds de kans om te verhuizen naar Azië voor werk en als gezin mochten wij mee. Als kind leerde ik andere culturen en talen kennen. Ik ben nog steeds heel dankbaar voor deze ervaring. Voor studie ben ik weer naar Nederland gekomen en zo kwam ik terecht bij de Hanze Hogeschool in Groningen. Eerst mijn hbo-diploma commerciële economie behaald en daarna een hbo-master interdisciplinary business professional. “

Kan je wat meer vertellen over hoe je bij Akkodis Academy terecht bent gekomen?

Na mijn hbo-master ging ik online verder kijken naar een mogelijke vervolgstap. Het digitale aspect vond ik altijd al interessant, maar exact weten welke kant ik op wilde vond ik lastig. Het traineeship Informatiemanagement bij Akkodis Academy kwam voorbij en dat vond ik meteen interessant klinken. Vooral de combinatie met theorie en praktijkgericht leren sprak mij aan. Ik mocht starten bij Akkodis Academy en vrijwel direct daarna ging ik van start bij de gemeente Leeuwaarden. In die tijd heb ik veel mogen leren, nieuwe mensen ontmoet en kansen gekregen. Echter merkte ik dat ik graag een andere kant op wilde. Zo kwam ik terecht binnen de OWO-gemeenten (Intergemeentelijke samenwerking tussen de gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf & Opsterland). Daar zat al een collega-trainee en die heeft mij toen heel fijn kunnen inwerken. Het voelde meteen als een warm welkom.

Kun je vertellen over jouw werk als trainee Informatiemanagement?

Vanaf mijn start in september liep er direct een groot project. Tot januari kregen wij de tijd om een systeem klaar te maken voor de livegang, een systeem wat invloed heeft op de gehele organisatie. In het begin ben ik vooral bezig geweest met het administratieve proces. Andere zaken kom je pas tegen zodra het daadwerkelijk live staat. Ik heb veel één op één gesprekken mogen voeren met collega’s. Ik vond het heel gaaf om gelijk die verantwoordelijkheid te krijgen, ieder had een eigen rol binnen het team.

Wat heb je tot nu toe geleerd op professioneel vlak?

Op professioneel vlak heb ik veel geleerd op het gebied van weerstand. Tijdens mijn studie heb ik hier veel over gelezen, maar nooit daadwerkelijk meegemaakt. Met behulp van de Akkodis Academy start ik binnenkort de studie ‘Change Management Foundation’. Ik vind het prachtig dat ik die mogelijkheid krijg, ook de goede begeleiding vanuit mijn Talent Manager vind ik prettig. Zij is altijd behulpzaam en stelt mij dan ook de vraag: ‘waarin wil jij je graag ontwikkelen?’

Hoe draagt het traineeship Informatiemanagement bij aan je eigen (persoonlijke) ontwikkeling en waar ben je trots op?

Mijn traineeship Informatiemanagement zit er alweer bijna op, een periode waarin ik mooie opdrachten heb mogen uitvoeren. Met behulp van coaching heb ik op een zeer prettige manier kunnen werken aan mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Situaties die je bespreekt kun je direct toepassen in je dagelijkse werkzaamheden. Het meest trots ben ik op hetgeen wat we hebben gerealiseerd bij mijn huidige opdrachtgever. We hebben met elkaar alles op alles gezet om er een succes van te maken en dat is gelukt!

Wat is de meerwaarde van een traineeship Informatiemanagement bij Akkodis volgens jou?

Het traineeship Informatiemanagement is een combinatie van theorie en praktijk. Wat ik goed vind is dat de Academy een opdracht zoekt die aansluit bij jouw kwaliteiten en wensen. Een traineeship bij Akkodis geeft je de vrijheid om dingen te ontdekken. Dit is mijn eerste echte baan en het traineeship geeft mij houvast. Je weet dat er altijd iemand is waar je op terug kan vallen. Het is fijn dat er standaard momenten zijn waarin je in gesprek gaat met je Talent Manager. Een moment dat je stil kan staan bij jezelf en waar je graag heen zou willen in de toekomst.

Ben jij onze held van morgen?

Of je nu je hele carrière al voor jezelf hebt uitgestippeld, of juist nog op zoek bent naar wat je wilt:
ons doel is samen met jou te onderzoeken wat bij jou past.