‘De combinatie tussen IT en overheid sprak mij met name aan, omdat ik in mijn werk graag een maatschappelijk belang wil dienen.’

Delen:

David heeft met succes zijn traineeship Informatiemanagement afgerond bij Akkodis Academy. Sinds juni is hij officieel in dienst getreden als functioneel applicatiebeheerder bij Laborijn. David blikt graag nog even met jou terug op zijn traineeship bij Akkodis Academy.

Benieuwd naar het hele verhaal van David? Lees dan snel verder.

‘Mijn naam is David van den Bosch, ik ben woonachtig in Nijmegen en heb een studieachtergrond in moleculaire biologie. Tijdens mijn master heb ik een tijd onderzoek gedaan in de neurobiologie op de labzaal. In die periode merkte ik dat mijn ambitie niet lag bij een academische carrière, dus toen ben ik mij verder gaan oriënteren. Ik ben altijd al vrij handig geweest met computers door simpelweg dingen uit te proberen en te googelen hoe iets werkt. Met dat in gedachte ben ik gaan zoeken naar traineeships richting IT. Er was genoeg keuze en uiteindelijk kwam ik uit bij het traineeship Informatiemanagement bij Akkodis Academy. De combinatie tussen IT en overheid sprak mij met name aan, omdat ik in mijn werk graag een maatschappelijk belang wil dienen.’

Kan je wat meer vertellen over hoe je traineeship Informatiemanagement?

‘Vrijwel direct na mijn start bij Akkodis Academy ben ik begonnen bij Laborijn, de uitvoeringsorganisatie van de Participatiewet en de Wsw (Wet sociale werkvoorziening) voor de gemeenten Doetinchem en Aalten. De intentie was om na mijn opdracht van 2 jaar in dienst te treden bij Laborijn, en zo geschiedde! Inmiddels heb ik mijn traineeship Informatiemanagement succesvol afgerond en ben ik sinds juni officieel in dienst als functioneel applicatiebeheerder bij Laborijn. In mijn rol zorg ik ervoor dat alle applicaties in ons IT-landschap goed draaien en ingericht zijn. Ook als er nieuwe wetgevingen worden ingevoerd, dan is het van groot belang dat alle processen en systemen juist zijn ingericht. Mooie recente voorbeelden hiervan zijn de energietoeslag en de Regeling opvang ontheemden Oekraïne.’

Hoe kijk je terug op je traineeship bij Akkodis Academy?

‘Het traineeship Informatiemanagement ging ik met een open blik in. Zonder een IT-achtergrond maar mede door de prettige begeleiding door mijn talent manager Janneke, en mijn collega’s bij Laborijn heb ik volledig mijn draai kunnen vinden binnen de organisatie. Ik kijk met een positief gevoel terug op mijn traineeship bij Akkodis. Vakinhoudelijk heb ik enorm veel nieuwe kennis opgedaan. Daarnaast heb ik veel gehad aan het i-motion persoonlijk ontwikkeltraject van Akkodis. Waar liggen mijn sterke punten, wat kan ik goed en welke rollen kan ik goed op mij nemen in groepsdynamisch verband. Allemaal belangrijke vragen die ik kon ontdekken in een prettige en veilige omgeving. Met deze kennis en inzichten op zak heb ik met vertrouwen mijn positie kunnen innemen binnen de organisatie.’

En nu, wat zijn je plannen voor de toekomst?

‘Op dit moment ben ik erg tevreden met mijn rol binnen Laborijn. Er liggen nog veel uitdagingen voor ons met het digitaliseren, optimaliseren en automatiseren van processen en vormgeven aan nieuwe wetgeving in onze systemen. Er is van alles mogelijk en dat maakt het werk zo leuk en uitdagend.’

Ben jij onze held van morgen?

Of je nu je hele carrière al voor jezelf hebt uitgestippeld, of juist nog op zoek bent naar wat je wilt:
ons doel is samen met jou te onderzoeken wat bij jou past.